×

JAK NAKUPOVAT SE SLEVOU

1 Přihlašte se do Klubu.
2 Vyberte si víno či předplatné.
3 Využijte poštovné zdarma.

Pokud máte jakýkoliv dotaz, napište nám na podpora@vinarte.cz. Děkujeme!

ZÁKAZNICKÁ PODPORA

Po-Pá: 9:00 - 16:00
podpora@vinarte.cz
+420 573 034 304
Odpovědi na nejčastější otázky jsou zde.

ZAPOMNĚL/A JSTE ÚDAJE?

VYTVOŘIT KLUBOVÝ ÚČET

Vinařství Škrobák

Už jste se někdy v životě potkali s mistrem světa? Ne? Tak se honem rychle vypravte do Čejkovic na Hodonínsku do vinařství Stanislava Škrobáka a jeho synů Stanislava a Martina, kde jednoho takové potkáte. Totiž mistra světa v řezu révy vinné, kterým je právě šestadvacetiletý Stanislav Škrobák mladší. Už v jednadvaceti to ve Francii ve své kategorii natřel zkušeným borcům ze světových vinařských velmocí. Zmíní to ale jen při řeči, jako by se nechumelilo. Když vidíte trojici podsaditých maníků, kteří skvělá vína pod etiketou s logem symbolizujícím brouka vyrábí, napadne vás možná, že vypadají trošičku jako mafiáni.  Jsou to ale velcí sympaťáci. Synové zakladatele ambiciózní rodinné firmy do něj v posledních letech hodně investovali a vnesli drive i moderní trendy. Díky nim vznikla uprostřed vinohradů v jedné z nejvyhlášenějších vinařských obcí jižní Moravy velkorysá stavba s atraktivní degustační místností, která návštěvníkům skýtá dech beroucí výhled do okolní vinařské krajiny. Balzám na nervy „free“. Až budete postávat se skleničkou jejich výtečného zlatavého Aurelia nebo čejkovického tramínu u prosklené stěny a nasávat venkovský luft s atmosférou moravského Slovácka, připravte se i na takový kýč, že se vám před očima mihne zajíc, bažant nebo srnka. Je tam totiž opravdu božský klid…

Tradiční rodinné vinařství Škrobák založil na profesionální úrovni v roce 1992 Stanislav Škrobák, vinaření se ovšem věnovaly už generace před ním. V současné době přebírají chod firmy jeho synové Martin a Stanislav, kteří absolvovali Zahradnickou fakultu MENDELU se sídlem v Lednici. Nové trendy, moderní přístup a inovativní styl Škrobákových synů se i přes úctu k vinařské tradici předků odrazil nejen ve stylu vín, ale zejména v architektuře nedávno zrekonstruovaného vinného domu v Čejkovicích na Hodonínsku. Vinařství zaujme především novými prezentačními prostory v industriálním stylu a překrásným výhledem na okolní vinice. Ty Vinařství Škrobák pěstuje na celkem 10 hektarech půdy ve vlastních vinicích, z nichž většina leží v Čejkovicích, menší plochy pak Škrobákovi obhospodařují v Čejči a Hovoranech. Půda je v tomto regionu tvořena především třetihorními sedimenty a její podstatnou část tvoří vápenité jíly a jílovce, proložené písky a pískovci. Proto se právě v Čejkovicích tak dobře daří tramínům, které si libují ve spraši. Ačkoli je filozofií vinařství láska k vínu, tradici a vinařskému umu předků a ekologické obhospodařování vinic, daří se ji ve všech směrech šikovně skloubit s modernou. To se odráží například i v nabídce individuálních degustačních programů, kde Škrobákovi synové pracují na co nejkomplexnější prezentaci vín a pokrmů. Jejich snoubení nabízejí v atraktivním degustačním prostoru svým klientům. Víno chutná nejlépe tam, kde se zrodilo, tvrdí představitelé rodinné firmy, která se v Čejkovicích architektonickým zpracováním interiéru značně vymyká tradici. „Odlehčený“, otevřený degustační prostor, v němž můžete ochutnat třeba skvělou domácí paštičku s vinným sirupem, cibuládu, hovězí ragú s restovanými hříbky či domácí závin s malinovým sirupem, je kompozičně velmi variabilní. Umožňuje tedy nejen ochutnávku vín ve snoubení domácí gastronomií přesně na míru požadavků zákazníka, ale také pořádání akcí pro firemní klientelu – například podnikové vzdělávání. A dokonce i pořádání uměleckých výstav a svateb, na které se vinařství Škrobák s moderním, jednoduchým a snadno zapamatovatelným logem se symbolem brouka chce do budoucna ještě více zaměřit. Můžete se tady přímo v patře prosvětleného vinařského domu komfortně ubytovat, ale také podívat do vinic, kde se víno pod etiketami Vinařství Škrobák rodí. Ročně vyrobí v tomto čejkovickém vinařství 40 tisíc lahví vín. Odrůdová skladba je široká, vyhlášenými čejkovickými tramíny s vůní po květech růže či vanilce počínaje a burgundskými odrůdami konče. Čím jsou ale Škrobákovi hodně známí, to je nepříliš rozšířený Aurelius. Výborně se hodí k pečeným drůbežím masům a k marinovaným studeným masům, jehož medová chuť je plná kandovaného ovoce.

 

    TOP